Despre proiect

Ce este Esploro bibliografic?

Esploro bibliografic este un catalog care cuprinde fișe bibliografice ale lucrărilor aparținând unor autori români sau străini, apărute după 1990, în România sau în afara ei, dar care, prin tematica lor, au legătură cu acest spațiu.

Fișele conțin datele complete de identificare bibliografică, acolo unde este necesar, acestea sunt însoțite de o scurtă prezentare a conținutului și de cuvinte cheie.

Fișele sunt grupate tematic. O lucrare poate acoperii mai multe teme, iar o tema mai multe discipline. Am considerat că, cel puțin deocamdată nu este oportună subordonarea temelor uneia sau alteia dintre discipline, dat fiind faptul că interesul cercetătorilor este orientat spre subiect, indiferent de formarea lor profesională.

Cum caut?

Esploro bibliografic oferă posibilitatea de a căuta rapid referințele bibliografice după termeni cheie, inclusiv autori, editori, coordonatori, teme și periodice. Căutarea unui anumit termen se va face în toate rubricile fișei.

Afișarea ține cont de prioritățile impuse de un astfel de catalog online. Se afișează titlul, autorul și rezumatul, apoi referința bibliografică. de asemenea, se precizează dacă este vorba de un articol, capitol, carte sau recenzie.

Catalogul are o rubrică specială dedicată traducerilor pentru a semnala traduceri în limba română ale lucrărilor fundamentale din domeniile de interes.